Luottamushenkilö

Oletko työpaikkanne luottamushenkilö, luottamusmies tai luottamusvaltuutettu? Tutustu Koulutusseteliin!

Koulutusseteli on uusi innovaatio työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Annamme jokaiselle työntekijälle vastuun ja vapauden valita itse omat koulutuksensa. Haluamme päästä eroon massakoulutuksesta. Se ei ole tätä päivää!

Koulutussetelin avulla työntekijä valitsee itse haluamansa koulutukset ja maksaminen tapahtuu kätevästi verkossa Koulutusseteleillä. Työnantaja ostaa Koulutusseteleitä ja osoittaa ne nimetyille työntekijöille. Työnantajalta säästyy aikaa, vaivaa ja rahaa koulutusten järjestämiseltä ja hallinnolliselta puolelta.

Itsensä kehittäminen ja ammattitaidon ylläpitäminen lisäävät työntekijän motivaatiota. Koulutusseteli on hyvä työsuhde-etu lounas- ja virike-edun rinnalle!

Koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä

Koulutussetelillä hoidat myös työsuhteen päättymiseen liittyvän Koulutusvelvollisuuden täyttämisen. Irtisanottu työntekijä saa itse valita haluamansa ja tarvitsemansa koulutuksen. Tämä edes auttaa hänen uudelleen työllistymistänsä.

Koulutusvelvollisuus koskee yrityksiä, jotka työllistävät vähintään 30 työntekijää ja ovat irtisanomassa työntekijän tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Heidän tulee järjestää työllistymistä edistävää koulutusta irtisanottavalle työntekijälle, jonka työsuhde on kestänyt vähintään viisi vuotta.

Laki velvoittaa, että koulutus järjestetään kahden kuukauden kuluessa irtisanomisajan päättymisestä ja että koulutuksen on oltava työllistymistä edistävää.

Koulutuksen on lain mukaan vastattava arvoltaan työntekijän kuukausipalkkaa tai toimipisteen keskiarvoista kuukausipalkkaa, jos se on suurempi. Kun työnantaja ostaa tällä summalla Koulutusseteleitä, työntekijä saa vapaasti valita tarvitsemansa koulutukset ja valmennukset.

Työnantaja pystyy siis ulkoistamaan koulutusvelvollisuuden täyttämisen ostamalla koulutusseteleitä ja työntekijä saa vapauden valita itse haluamansa koulutukset.

Koulutusseteli kannattaa ottaa puheeksi jo yt-neuvotteluissa!