Työntekijä

Koulutusseteli on uusi innovaatio oman osaamisesi kehittämiseen ja ammattitaidon ylläpitämiseen.

Koulutussetelin avulla saat itse vapaasti valita koulutuksen sinulle sopivaan aikaan, paikasta riippumatta. Luonnollisesti lounas- ja virikeseteleillä päätät jo nyt itse mitä syöt ja mitä harrastat, joten Koulutussetelillä päätät miten, missä ja milloin kehität osaamistasi.

Koulutusseteli on sähköinen seteli, jolla maksat koulutuksen helposti suoraan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. Koulutusseteli on voimassa 12 kuukautta ostohetkestä.

Koulutussetelillä voit maksaa koulutuksia, valmennuksia ja uraan liittyviä verkkotestejä. Jos koulutuksen järjestäjällä on kanssamme sopimus, maksat Koulutussetelillä suoraan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä. Jos koulutuksen järjestäjällä ei vielä ole kanssamme sopimusta, ole meihin yhteydessä.

Koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä

Onko työnantajasi irtisanomassa työsuhteesi tuotannollisilla ja taloudellisilla perusteilla? Työskenteleekö yrityksessä vähintään 30 työntekijää? Onko työsuhteesi kestänyt vähintään 5 vuotta? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, työnantajallasi on velvollisuus maksaa sinulle työllistymistä edistävää koulutusta. Tätä kutsutaan ns. koulutusvelvollisuudeksi.

Koulutuksen on lain mukaan vastattava arvoltaan sinun kuukausipalkkaasi tai toimipisteen keskiarvoista kuukausipalkkaa, jos se on suurempi. Kun työnantajasi ostaa tällä summalla Koulutusseteleitä, sinä saat vapaasti valita tarvitsemasi koulutukset ja valmennukset. Tämä edes auttaa sinun uudelleen työllistymistä.

Koulutusseteli kannattaa ottaa puheeksi jo yt-neuvotteluissa.

Miten perustella Koulutussetelin käyttö omalle työnantajalle?

  • Koulutusseteli säästää hallinnollisissa kustannuksissa – työnantajan ei tarvitse järjestää koulutuksia, eikä maksaa yksittäisiä koulutuslaskuja
  • Koulutussetelillä työnantaja mahdollistaa työntekijän yksilöllisen itsensä kehittämisen
  • Koulutussetelillä työnantaja motivoi työntekijöitä kehittämään ja ylläpitämään omaa ammattitaitoaan

Luottamushenkilö

Hoida työpaikkanne koulutukset kätevästi Koulutussetelin avulla. Haluamme taata työntekijöille mahdollisuuden yksilölliseen koulutukseen. Hoidat myös työpaikkanne koulutusvelvollisuuden Koulutussetelin avulla vaivattomasti. Sano kanssamme ei massakoulutuksille!

Lue lisää